Mitt liv med LCHF

Lchf gryta

Kategori: Recept

I söndags blev det som tradionen säger, långkok ;)
 
 
 
Gryta med bacon och svamp (orginalrecept från kokaihop.se)
 
800 g högrev av älg eller nöt (Vi använde vanliga grytbitar av nöt)
140 g bacon
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1/2  purjolök
2 msk tomatpuré
3 dl  grädde, ev mer
1 msk kalvfond
1 tsk torkad timjan
250 g champinjoner
Smör till stekning, svartpeppar och salt
 
Skär köttet i cm-breda strimlor. Skär baconet i mindre bitar.
Bryn köttet i smör tillsammans med bacon i omgångar och lägg över i en gryta.
Skala och hacka den gula löken och vitlöken. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
Fräs svampen i smör och låt sedan löken fräsa med tills den mjuknar. Lägg över svamp- och lökröran i grytan.
Rör ner tomatpuré, grädde och fond. Krydda med salt, peppar och timjan.
Låt grytan sjuda under lock på lägsta värme (2,5 timme för älgkött och 1,5 timme för nötkött), tills köttet är mört.

Vi hade i ungefär 4-5 dl grädde, egen plockade kantareller och serverade med blomkålsris. Det här kommer vi definitivt att göra igen!! :)
Kommentera inlägget här: