Mitt liv med LCHF

Kålpudding

Kategori: Recept

Ikväll stod det kålpudding på menyn även den från Anna Halléns "husmanskost" och till den gjorde jag en form med rostade grönsaker och brunsås a lá Marlene.

Kålpudding
600 g vitkål
600 g köttfärs
2 msk vatten
2 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkålen och stek kålen en stund i smör så att den blir lite mjuk.
Blanda köttfärs med ägg, vatten och salt och peppar i en bunke.
Lägg halva delen kål i en smord form. Lägg på köttfärsen uppepå och platta till. Fyll på med resten av kålen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.

Rostade grönsaker
Ta vad du hittar i förråden. Jag hade i paprika, lök, hela vitlöksklyftor, champinjoner, morötter. Strimla lite rapsolja över och krydda med salt och timjan. Sätt in i ugnen ca 30 minuter på 200 grader.
(Tog mig ungefär en kvart att göra så passade lagom att ställa in i ugnen brevid kålpuddingen).

Brunsås a lá Marlene
Jag höftar när jag gör den här såsen men ungefär denna mängden har jag i;

Creme fraiche ca 1dl
Grädde ca. 1,5 dl
Soja 1 msk
Kalvfond 2 msk
Ev en handfull kantareller
salt och peppar ev timjan

Vispa och värm på spisen och låt den sedan stå och puttra på svag värme en stund.


KOMMENTARER:

Kommentera inlägget här: