Mitt liv med LCHF

Sommarfrukost

Kategori: Frukost

 
Precis ätit en sen sommarfrukost bestående av grädde, jordgubbar, linfrön och fröknäcke med färskost. Inte mycket till mat kan tyckas men man tager vad man haver och gott var det! :)
 
 
Idag har jag putsat alla fönstrer på morgonkvisten, köpt mig en ny mackapär som gjorde det riktigt roligt! :) Idag står en hel del på schemat. Har varit riktigt kass med träningen dom sista två veckorna. Har sagt att jag ska köra 3 styrke och 1 konditionspass men icke men idag ska det köras styrka!
Dags för skärpning!
 
 

Så hur gick det med kolhydraterna under midsommar?

Kategori: Dagbok

Högtider är för mig ofta "okej-att-fuska"-tider men i år kände jag att NEJ. Jag satsar för mycket och vet med mig att jag inte mår gott av det efterråt. Just midsommar finns det ju ingen anledning för det är minst lika gott och väldigt enkelt med lchf-alternativ.
 
 
 
Jag stod i köket hela morgonen och gjorde fröknäcke, västerbottenpaj, 3 olika dressingar/såser och jordgubbscheescake.
Midsommarlunchen bestod av buffé och jordgubbstårta, då åt jag jordgubbar med grädde. En god färskpotatis hamnade på tallriken och det smakade gott :)
Middagen blev grillat med sallad och goda såser. Efterrätten blev min jordgubbscheesecake.
 
Sen slank det ner en och annan nubbe men mestadels blev det vin :)
 
 
 
 

Strimlat kött i pitabröd

Kategori: Mina måltider

Är man girig får man knappt stängt brödet ;)
 
Ikväll blev det strimlad skinka med tacokrydda i pitabröd. Riktigt gott. Bröden var det lite pyssel med men blev lyckat. Receptet hittar ni hos Åse.