Mitt liv med LCHF

Sylt

Kategori: Dagbok, Recept

 
Använde mig av frysta jordgubbar, blåbär, björnbär och svarta vinbär som jag kokade upp. Bären innehåller mycket vatten när dom är frysta så extra vätska behövs inte tillsättas. Sötade med stevia-strö och vaniljpulver. 
Mixade i kastrullen och hällde sedan sylten i en fin glasburk.

 

Linas matkasse

Kategori: Dagbok

 
Minns ni vad jag skrev om Linas matkasse förra året? 
 
"Tänk när jag ringde till "Linas Matkasse" förra året efter att jag fått tips om att dom hade lchf och fick svaret "Nej, vi kommer aldrig att starta en sådan kasse, det är en övergående trend". Ha, mer fel kan dom väl inte ha?!"
 
Såhär två år efter det samtalet har jag faktiskt prövat kassen. Vi har kört 3 veckor totalt på den vegetariska varianten. Det har funkat bra, vi har fått mycket goda och varierande rätter där jag inte har saknat köttet det minsta. Nackdelen har varit att vissa rätter innehåller bröd, pasta och ris men mindre än vad jag hade trott att det skulle vara.
 
Igår fick vi leverans på den sista kassen (har pausat abonnemanget) och det ser faktiskt väldigt bra ut, fritt från pasta, ris och bröd. 


 
 
 
 
 

Bästa lchf-brödet jag ätit hittills

Kategori: Recept

 
Idag har jag bakat ett kanongott bröd! Hittade recepetet hos Anna.
 
Jag ändrade lite i receptet, hade ingen mjölk hemma så körde med grädde istället och la till lite pumpakärnor och russin. I gräddpaketet var det bara 5 dl så la till lite havremjölk oxå, inte helt bra men det blev ruskigt gott så nu tror jag till och med den kritiska sambon kommer tycka det är gott :)

Kylskåpet ekar tomt så har varken smör eller pålägg hemma så provade helt naket och var riktigt gott, kommer definitivt göra om det här.

1 Långpanna

* 6 ägg
* 5 dl grädde
* 1 dl havremjölk
* 150 g riven ost
* 3 dl pofiber
* 1 dl kruska kli
* 0.5 dl linfrö
* 4 msk fiber husk
* 0,5 dl pumpakärnor
* 1 näve med russin (uteslut för strikt LCHF)
* 3 tsk bakpulver
* 4 nypor salt

Garnera med sesamfrön

Värm vätskan i mikron och lägg ner osten så den smälter. Vispa i 6 ägg och blanda sedan i alla torra ingredienser. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en långpanna. Toppa med sesamfrön. Grädda mitt i ugn i 180-200 grader ca 15-17 min.