Lchf frallor
Kategori: Recept
Jag kom över det här frallreceptet hos Åse ikväll och var tvungen att testa. Gott och riktigt mättande! Det närmaste vanligt bröd som jag har kommit, och jag har provat en hel del recept! Nästa gång blir det dubbelsats!
Uppdatering. jag måste ha varit väldigt trött när jag läste receptet för jag ser nu att jag läste pofiber istället för bakepro och att jag glömde tillsätta vattnet. Så jag får testa att baka det på "riktigt" vis imorgon igen. Blir första gången jag får användning av mitt bakepro som jag köpt på mig, nu fick jag iofs prova pofiber oxå för första gången ;) har ni inte bakepro hemma så går det alltså bra med samma mängd pofiber (dock högre kolhydratshalt i det) och att utesluta vattnet (även om jag tror att alla har tillgång till det). Pofiber finns att köpa på glutenfria hyllan i matbutiken. Bakepro har jag beställt från nätet.
Frallor 6 st
1 dl mandelmjöl
0.5 dl pofiber
0.5 dl kokosnötsmjöl
0.5 dl bakepro
1.5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
3 ägg
2 dl creme fraiche
2 msk smält kokosfett (jag använde kokosolja)
0.5 dl vatten
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda väl.
Vispa äggen i 3 minuter, så de blir pösiga.
Vispa ner mjölblandningen och sedan creme fraichen och det smälta kokosfettet, blanda. Låt sedan stå en liten stund så smeten sväller. Forma 7-8 bullar
och grädda i 200grader i 15min eller tills dom är gyllenbruna.